Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

Πρόσκληση Γνωριμίας Εργαστηρίων Δεξιοτήτων

Σας περιμένουμε με πολυ χαρά την Τετάρτη 6/12 και την Πέμπτη 7/12 για την πρώτη συνάντηση γνωριμίας, η οποία θα είναι δωρεάν. Τα εργαστήρια που θα πραγματοποιηθούν τελικά, βάσει συμμετοχής, θα έχουν μηνιαία συνδρομή 15€ - 25€ ανάλογα με την επιλογή.

Αναλυτικά, θα παρουσιαστούν τα παρακάτω εργαστήρια:

Εργαστήρια Τετάρτης : 6/12/23

(6.30- 7.30) Δημιουργικός χορός
Ο δημιουργικός χορός χρησιμοποιεί ως εργαλείο την μουσική και την κίνηση, τις εικόνες και την φαντασία με στόχο να αναπτυχθεί μια ολοκληρωμένη κιναισθητική αντίληψη.
Μέσα σε αυτό το εργαστήρι τα παιδιά θα πειραματιστούν, θα εκφραστούν και θα ανακαλύψουν τον προσωπικό τους τρόπο κίνησης. Δίνεται η ευκαιρία να μάθουν τις βασικές αρχές του σύγχρονου χορού, θα γνωρίσουν καλύτερα το σώμα τους και μέσω της τεχνικής να δυναμώσουν το σώμα τους και τέλος, να βελτιώσουν τη στάση και την ελαστικότητά τους.

(7.45- 8.45) Σκάκι
Το σκάκι βρίσκεται στην κορυφή των επιτραπέζιων παιχνιδιών, είναι ο βασιλιάς των παιχνιδιών Στρατηγικής αν και στην πραγματικότητα ο όρος «παιχνίδι» δεν το χαρακτηρίζει. Περισσότερο θα λέγαμε ότι είναι ένα πνευματικό άθλημα.
Μέσα από την εκμάθηση σκάκι τα παιδιά θα μάθουν να σκέφτονται, να οργανώνουν την σκέψη τους, να συγκεντρώνονται, να αναγνωρίζουν την λάθος κίνηση και να απορρίπτουν άμεσα ότι δεν χρειάζεται. Το σκάκι συμβάλει στην ανάπτυξη της κριτικής σκέψης αφού η επόμενη κίνηση αποφασίζεται βάσει κριτηρίων και η ορθολογική σκέψη υπερισχύει. Στο σκάκι δεν υπάρχει ο παράγοντας τύχη, αλλά τα παιδιά θα μάθουν τακτική και στρατηγική.


Εργαστήρια Πέμπτης : 7/12/23

(4.45- 6.15) Εικαστικό εργαστήρι
Η ζωγραφική αναγνωρίζεται ως ένας από τους σημαντικότερους τρόπους έκφρασης των παιδιών και έχει συνδεθεί με την αποτύπωση της προσωπικότητας και των συναισθημάτων τους καθώς αντανακλούν τον εσωτερικό κόσμο τους, στα έργα τους.
Μέσα από το εργαστήριο αυτό παρέχεται η δυνατότητα στα παιδιά να γνωρίσουν τους μεγαλύτερους ζωγράφους και ρεύματα της εκάστοτε εποχής και να ανακαλύψουν πρωτότυπες τεχνικές ζωγραφικής. Πρόκειται για ένα ταξίδι γνωριμίας με την ιστορία της τέχνης μέσω των εικαστικών τεχνών, του πειραματισμού και της δημιουργίας στο οποίο γίνονται οι ίδιοι μεγάλοι ζωγράφοι και εκθέτουν τα έργα τους.

(6.15-7.45) Εκπαιδευτική Ρομποτική
Η εκπαιδευτική ρομποτική αποτελεί ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό εργαλείο, μέσα από το οποίο τα παιδιά προσεγγίζουν τις θετικές επιστήμες μέσα από το παιχνίδι, τον πειραματισμό, την αλληλεπίδραση και την συνεργασία. Σε κάθε συνάντηση, τα παιδιά καλούνται να δημιουργήσουν και να προγραμματίσουν ρομποτικές κατασκευές με ειδικό εκπαιδευτικό εξοπλισμό.
Τα παιδιά δουλεύουν σε ομάδες των 2-3 ατόμων κάθε εργαλείο ρομποτικής (kit) καθοδηγούμενοι από εξειδικευμένους και πιστοποιημένους εκπαιδευτές ρομποτικής.

Σας περιμένουμε όλους!